Πολιτιστικός Επιμορφωτικός Εξωραϊστικός Λαογραφικός και Μικρασιατών Σύλλογος Νεάπολης Βοΐου -Ενημέρωση – Αναβολή εκδηλώσεων.

Αγαπητοί συμπολίτες,
με αφορμή τις ερωτήσεις σας, σχετικά με το αν πραγματοποιηθούν φέτος από το σύλλογό  μας οι εορταστικές εκδηλώσεις το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, θέλουμε να σας ενημερώσουμε υπεύθυνα και έγκαιρα.

Είναι γνωστές σε όλους οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει, κατά καιρούς, ο Πολιτιστικός Σύλλογος. Είναι γνωστή , επίσης, η αποδοχή τους εκ μέρους σας.


Τις στηρίξατε , με τη μαζική συμμετοχή και τις καθιερώσατε, ως θεσμούς, στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή, όχι μόνο της Νεάπολης, αλλά ολόκληρης της περιοχής του Βοΐου.
Δυστυχώς, υπάρχουν περίοδοι, στις οποίες ο καθένας καλείται να ιεραρχήσει τις προτεραιότητες και να κάνει σημαντικές επιλογές.


Για μας, το διοικητικό συμβούλιο και τα μέλη του συλλόγου, κυρίαρχη προτεραιότητα είναι η ίδια η ζωή. Αυτή που χάθηκε για πολλούς και απειλήθηκε για ακόμη περισσότερους στις τρεις χρονιές που προηγήθηκαν. Ο κορωνοϊός εισέβαλε βάναυσα και μας ανάγκασε να θρηνήσουμε γονείς, συζύγους, αδέλφια, φίλους και γνωστούς.

Ανέτρεψε βίαια τη ζωή μας. Μας άλλαξε τις συνήθειες. Μας απομόνωσε. Δεν έμεινε καιρός , αλλά και διάθεση, για χορούς , πανηγύρια και κάθε είδους εκδηλώσεις.


Τώρα, που προσπαθούμε να επιστρέψουμε στην “κανονικότητα” το δίλημμα που τίθεται είναι, αν μπορούμε άφοβα, χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την υγεία κανενός, να διοργανώσουμε τις εκδηλώσεις και τις γιορτές, με αφορμή την εορτή της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος.


Με αίσθημα βαριάς ευθύνης απέναντι σε όλους – γιατί εμείς μάθαμε να σας κοιτάζουμε στα μάτια και να μιλούμε με ειλικρίνεια – όσο κι αν το θέλουμε, δεν θα μπορούσαμε να αναλάβουμε μια τόσο μεγάλη ευθύνη, όπως είναι η διοργάνωση μιας τέτοιας γιορτής. Κυριολεκτικά “γονατίζουμε” από το τεράστιο βάρος που θα προκληθεί αν υπάρξει – έστω και ένα κρούσμα- για το οποίο ως πρώτη αιτία θα είναι ο συγχρωτισμός, που αναμφίβολα θα υπάρξει, αν πραγματοποιηθούν οι γιορτές.


Με τη σκέψη αυτή, αλλά και με την ευχή να έρθουν γρήγορα “οι παλιές, καλές και ανέμελες μέρες” σας ευχαριστούμε, για άλλη μια φορά, μέσα από την καρδιά μας, για το ενδιαφέρον σας.

Νεάπολη 02/06/2022