Στον Εισαγγελέα Κοζάνης οι τρεις πρόσφυγες που προκάλεσαν επεισόδιο στην Νεάπολη – Θα μεταφερθούν σε άλλη δομή φιλοξενίας

Σε άλλη δομή φιλοξενίας θα μεταφερθούν οι τρεις πρόσφυγες που δημιούργησαν επεισόδιο στην Νεάπολη Κοζάνης

Στον Εισαγγελέα Κοζάνης οδηγήθηκαν οι τρεις πρόσφυγες – μετανάστες που συνελήφθησαν το βράδυ της Πέμπτης στην Νεάπολη Κοζάνης για επεισόδιο που δημιούργησαν σε καφέ μπαρ της περιοχής.

Κατόπιν έγκλησης του παθόντα έχει σχηματιστεί δικογραφία για τα αδικήματα της απειλής, της εξύβρισης και της απλής σωματικής βλάβης κατά περίπτωση.

Επίσης για τον ένα από τους τρεις το αδίκημα της κλοπής τηλεφώνου που όμως αποδόθηκε αμέσως στον κάτοχό του. Οι τρεις πρόσφυγες από το Αφγανιστάν και το Ιράν ηλικίας 29, 28 και 25 ετών υπό την επήρεια αλκοόλ μπήκαν σε μπαρ της περιοχής και προκάλεσαν επεισόδιο όταν ο ιδιοκτήτης του καταστήματος προσπάθησε να τους ηρεμήσει.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι πρόσφυγες – μετανάστες που διαπράττουν μικροαδικήματα η προξενούν προβλήματα με την συμπεριφορά τους στο χώρο και τόπο διαμονής τους, μετά και από συνεννόηση με τον Διεθνή Οργανισμό μετανάστευσης (ΔΟΜ) που έχει την διαχείριση της φιλοξενίας, προβλέπεται η άμεση μεταφορά τους σε άλλη δομή φιλοξενίας και η απώλεια ορισμένων εκ των προνομίων που απολαμβάνουν ως προς την διαδικασία απονομής ασύλου και της φιλοξενίας τους σε χώρα επιλογής τους.

Από το vetonews.gr