Τα βιογραφικά έξι(6) υποψηφίων του συνδυασμού «Βόιο- Υπεύθυνα Μαζί» με υποψήφιο Δήμαρχο το Λάζαρο Γκερεχτέ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΔΡΙΤΣΟΣ- Δ.Ε. ΑΣΚΙΟΥ

Ο Βασίλης Ανδρίτσος γεννήθηκε το 1958 στην Εράτυρα. Είναι παντρεμένος με την Αγνή Φίτσιου και έχουν αποκτήσει δύο(2) παιδιά, τον Νίκο και τη Χριστίνα. Πολιτικός Μηχανικός στο επάγγελμα, ενεργειακός επιθεωρητής και ελεγκτής δόμησης. Τα πρώτα  10 χρόνια της σταδιοδρομίας του εργάστηκε  ως ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ των μεγαλύτερων έργων στην περιοχή μας και ειδικότερα : – στην κατασκευή  των Ι &ΙΙ  Μονάδων παραγωγής ηλ. ρεύματος  ΑΗΣΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ με την εταιρία ΕΡΓΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε., -στην  κατασκευή Ιης  ΟΜΑΔΑΣ   ΚΤΙΡΙΩΝ (ΔΕΗ) ΟΡΥΧΕΙΩΝ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ, -στην κατασκευή  των Ι & Ι Ι ΜΟΝΑΔΩΝ (ΔΕΗ) ΑΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ  για λογαριασμό της Ε&Κ.ΛΙΟΣΗΣ- Α.ΣΤΡΑΤΟΥΛΑΤΟΣ, -στην  ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ  Π.Θ.Α. στο  ΒΑΤΕΡΟ 2 ΚΟΖΑΝΗΣ για  λογαριασμό της ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ Α.Ε. Είναι  μέλος στο ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ  ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ   ως εκπρόσωπος της ΕΕΤΕΜ ( Επιστημονική Ένωση  Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών) και για 20 περίπου χρόνια, Γενικός Γραμματέας   ΕΕΤΕΜ  ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣΔιατηρεί αποκλειστικά ΤΕΧΝΙΚΟ  ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕΛΕΤΩΝ & ΕΠΙΒΛΕΨΕΩΝ Ιδιωτικών Οικοδομικών Έργων & ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ-ΙΔΙΩΤΙΚ. & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ  μαζί με τα παιδιά του.

ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΟΥΤΣΗ- Δ.Ε. ΤΣΟΤΥΛΙΟΥ

Η Μαρία Τσιούτση γεννήθηκε το 1971 στη Γερμανία και κατάγεται από τον Αυγερινό, όπου έζησε και μεγάλωσε. Από το 2000 διαμένει στο Τσοτύλι και απασχολείται στον ιδιωτικό τομέα. Είναι απόφοιτη της Φιλοσοφικής Σχολής του τμήματος Φιλολογίας(Τομέας Νεοελληνικών και Βυζαντινών Σπουδών) του Πανεπιστημίου Κρήτης και γνωρίζει Αγγλικά και Γερμανικά. Κάτοχος διπλώματος ECDL, κάνει από το 2017 το μεταπτυχιακό της στη Δημιουργική Γραφή στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Από το 2000 έως το 2002 ήταν Υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Τσοτυλίου.  Εργάσθηκε ως ωρομίσθια καθηγήτρια και ως διοικητική γραμματέας στη Δημοτική Επιχείρηση Σχολών Εκπαίδευσης Δήμου Τσοτυλίου(Σχολής Δημοτικής Αστυνομίας).  Το σχολικό έτος 2007-2008 ήταν ωρομίσθια καθηγήτρια ΠΔΣ στο Λύκειο Τσοτυλίου.  Επί 25 χρόνια είναι ενεργό μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αυγερινού και υπεύθυνη για τη διεξαγωγή του «Αγώνα Δρόμου Αυγερινού»

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΡΔΙΣΤΑΣ- Δ.Ε. ΝΕΑΠΟΛΗΣ

Ο Ανδρέας Κορδίστας γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νεάπολη, όπου και δραστηριοποιείται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Είναι παντρεμένος με τη Ζωή Μπαϊραχτάρη και είναι πατέρας δύο(2) παιδιών, ενώ πρόσφατα έγινε παππούς της αγαπημένης του εγγονής, Πηνελόπης. Το 2014 εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος Βοΐου και μέχρι το 2016 διετέλεσε Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης.  

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΕΡΑΜΑΡΗΣ- Δ.Ε. ΝΕΑΠΟΛΗΣ

Ο Φίλιππος Κεραμάρης είναι συνταξιούχος υπάλληλος του ΟΤΕ. Υπήρξε εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Νεάπολης την περίοδο 2003-2010. Διετέλεσε Αντιδήμαρχος, Πρόεδρος της ΔΕΠΑΝ και Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.  Είχε ενεργητική συνδικαλιστική δράση στα 35 χρόνια υπηρεσίας του στον ΟΤΑ, ενώ διετέλεσε και Πρόεδρος του Πολιτιστικού κέντρου υπαλλήλων ΟΤΕ Καστοριάς. 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΡΑΚΑΛΗΣ- Δ.Ε. ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ

Γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου του 1992.
Σπούδασε στο τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και είναι κάτοχος μεταπτυχιακών εξειδικεύσεων στα Υπολογιστικά Μαθηματικά και την Πληροφορική. Συνέχισε τις σπουδές του, πραγματοποιώντας μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική, από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος αξιωματικός, σε Νέα Πέραμο Αττικής (Μεγάλο Πεύκο) και Ξάνθη.
Επιπλέον ασχολείται με την έρευνα έχοντας αρκετές δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, καθώς και την συγγραφή βιβλίων στους τομείς των θετικών επιστημών και της οικονομικής επιστήμης.
Εργάστηκε σε μεγάλους οργανισμούς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στα αντικείμενα των σπουδών του, αλλά και σε οτιδήποτε χειρωνακτική εργασία εποχική και μη, για να μπορέσει να πραγματοποιήσει τα όνειρα του.
Μιλάει άπταιστα, αγγλικά και γαλλικά.
Έχει επιπλέον πιστοποιήσεις ειδίκευσης και γνώσεις στους τομείς του ηλεκτρονικού εμπορίου, της κατασκευής και σχεδιασμού ιστοσελίδων, της διοίκησης, των βάσεων δεδομένων καθώς και της άριστης γνώσεις επτά γλωσσών προγραμματισμού.

ΑΝΝΑ ΔΗΜΟΛΑ- Δ.Ε. ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ

Η Άννα Δημόλα του Ναούμ κατάγεται από τη Σιάτιστα, όπου και γεννήθηκε. Είναι παντρεμένη με το Χριστόφορο Πουλκίδη και έχει ένα γιο, τον Παναγιώτη 25 ετών. Δραστηριοποιείται στο ελεύθερο επάγγελμα διατηρώντας ατομική επιχείρηση κατασκευής πινάκων «Vitro- Fusing» και ειδών λαϊκής τέχνης.