ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗ FYROM ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ;  (του κ. Ιωάννη Ρόνα   -φορο-συμβούλου  αρθρογράφου) 

                       ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗ FYROM

                                                 ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ;

                                                                                          του κ. Ιωάννη Ρόνα

                                                                                                                       φορο-συμβούλου

                                                                                                                       αρθρογράφου 

              Αναφορικά για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ έχω ασχοληθεί αρκετά και κάποια άρθρα μου διαβάστηκαν από  φίλους, αφού δημοσιεύθηκαν  ακόμα και στο διαδίκτυο.

Με το σημερινό άρθρο μάλλον ολοκληρώνω τις θέσεις και τις απόψεις μου, επί του θέματος, ύστερα και από τις τελευταίες εξελίξεις.

             Η συνάντηση στις Πρέσπες των Πρωθυπουργών της Ελλάδας και της FYROM, την Κυριακή 17/6/2018 , αντί για τις 16/6/2018, για υπογραφές επί της ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ, ως προς  την ονοματοδοσία της γείτονος χώρας, που στερείται ακόμα επισήμου ονόματος, διερωτώμαι γιατί δεν «ΜΟΥ ΚΑΘΕΤΑΙ ΚΑΛΑ » η όλη διαδικασία , και αισθάνομαι την ανάγκη να το μεταφέρω.

Είναι δυνατόν, λέω, δυό Πρωθυπουργοί  και όχι δυό αρχηγοί κρατών να συναποφασίζουν γραπτώς για ένα τόσο σοβαρό θέμα και αυτό να έχει  Διεθνή δέσμευση και αποδοχή, χωρίς την απόφαση, νομίμως, της Βουλής των δύο κρατών επί του συγκεκριμένου θέματος;

Μα, αν είναι έτσι μπορεί να συναποφασισθούν και άλλες γραπτές συμφωνίες  πρωθυπουργών π.χ. Ελλάδας- Τουρκίας, Ελλάδας- Αλβανίας, Ελλάδας- Βουλγαρίας, Ελλάδας- Ισραήλ, Ελλάδας-Αιγύπτου, για οποιοδήποτε λόγο, ακόμα και της επί χρήμασι πώλησης θαλάσσης ή και ξηράς. Μπορεί να γίνει και αυτό; ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ. Νομίζω ότι η Βουλή δεν δεσμεύεται  εξ αυτού.

Με προβληματίζει η χαλαρή στάση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας , αλλά και η αλλαγή της θέσης του Προέδρου της FYROM  εντός ολίγων ωρών ή λεπτών. Αυτά δεν γίνονται από τέτοιους ανθρώπους με τόσο πολλές  γνώσεις και υπευθυνότητες. Ξέρουν τι κάνουν.

Κάτι λοιπόν συμβαίνει που δεν καταλαβαίνω, όπως και πολλοί άλλοι, γι αυτό δεν μπορώ να το εξηγήσω ούτε να το μασήσω,, αφού ούτε πολιτικός είμαι ούτε διπλωμάτης, απλά το συζητάμε.

Μα, τότε προς τι η αναστάτωση των λαών και η δημιουργία εσωτερικού διχασμού, όπως φάνηκε τις τελευταίες ημέρες ;  Eλα ντέ ; Δεν μπορεί, κάπου αποσκοπεί η υπόθεση.

Επίσης , δεν «ΜΟΥ ΚΑΘΕΤΑΙ ΚΑΛΑ»  η δήλωση του Γεν. Γραμ. του ΝΑΤΟ, απ ό,τι λένε και διαβάζω, ότι : -… Θα γίνει πρόσκληση στα Σκόπια!!! ( όχι στη Βόρεια Μακεδονία), όταν  θα  ΔΙΕΥΘΕΤΗΘΕΙ  η ονοματοδοσία νομίμως… Δηλαδή τότε και  από αυτούς που πρέπει να πάρουν την απόφαση και απ αυτούς να υπογραφεί. Και ποιοι είναι αυτοί; Είναι η Βουλή των Ελλήνων και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της σημερινής FYROM. Όταν αυτό γίνει. Και των δύο όμως, όχι μόνο του ενός. Αν είναι έτσι τότε το θέμα έχει ακόμα μακρύ δρόμο, συζητήσεις και περιπέτειες και αν!!! Οπότε  τώρα πρέπει να γίνεται μάλλον κάποια «πρόβα(!)» και  χτυπάμε την πόρτα  να ακούει το παράθυρο(!), για το τι «μέλλει γενέσθαι» .

Αν είναι έτσι, πάλι λέω,  τότε η μέχρι σήμερα «θέση»  των δύο Προέδρων των κρατών, που συζητάμε , είναι δικαιολογημένη. ΛΑ-ΛΗ-ΛΟ έλεγε ένας μακαρίτης εδώ. Τι φταίει όμως ο λαός να διχάζεται; Έτσι μπορεί όμως να  είναι τα πολιτικά παιγνίδια. Έχουν την σκοπιμότητα τους.

Τι σόϊ πολιτικό σχέδιο λοιπόν  είναι αυτό; Aσφαλώς θα το μάθουμε και σύντομα μάλιστα. «Θα δείξει», που λέμε. Ως τότε οι Έλληνες και ιδιαίτερα οι Μακεδόνες θα έχουν προβλήματα στον ύπνο. Θα ξενυχτούν, θα ανησυχούν και θα ετοιμάζονται για άλλα  δυναμικά  συλλαλητήρια.

(Υ.Γ. Τα παραπάνω είναι προσωπικοί προβληματισμοί και μπορεί να μη ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ίδωμεν ).