Χρήστος Ζευκλής: «Θα πληρώσουμε βαρύ φόρο αίματος- Μας πάνε 50 χρόνια πίσω τα διόδια»- Στήριξη του Περιφερειακού Συμβουλίου με ομόφωνο ψήφισμα

Απόφαση για την έκδοση ψηφίσματος που θα υποστηρίζει τη θέση του Δήμου Βοϊου για τον τρόπο λειτουργίας των διοδίων στην Εγνατία Οδό, έλαβε σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας.

Το σώμα ενημέρωσε σχετικά ο Δήμαρχος, Χρήστος Ζευκλής, τονίζοντας πως η απόφαση λειτουργίας των διοδίων πάει την περιοχή 50 χρόνια πίσω: «Είναι μια κακή εξέλιξη και ταφόπλακα για την περιοχή. Είναι ένα οργανωμένο σχέδιο απαξίωσης»

Ο κ. Ζευκλής έκανε λόγο για αποψίλωση υπηρεσιών που υποχρεώνει τους πολίτες του Δήμου Βοϊου να πηγαίνουν καθημερινά στην Κοζάνη «και γι’ αυτό θα πληρώνουν εισιτήριο κιόλας».

Παράλληλα υποστήριξε πως πλέον θα υπάρχει χρήση της παλιάς εθνικής οδού, ακόμα και από βαριά οχήματα, πράγμα που σημαίνει πως η περιοχή θα πληρώσει βαρύ φόρο αίματος, όπως συνέβη πριν την ολοκλήρωση της Εγνατίας.

«Μιλάμε για ανωμαλία η οποία δεν μπορεί να γίνει δεκτή. Έχουμε προσφύγει δικαστικά με το Δήμο Κοζάνης καθώς δεν έχει γίνει μελέτη για το οικονομικό αντίτιμο των διοδίων. Το ακριβότερο χλμ στην Ελλάδα με 0,19 ανά χλμ. όταν αλλού είναι 0,06».

Ο Δήμαρχος Βοϊου ζήτησε σύμπνοια όλων των φορέων, ενώ ενημέρωσε πως έχει ζητήσει γραπτώς τις θέσεις του Υπουργείου Μεταφορών το όποιο σύμφωνα με τον ίδιο το μόνο που το ενδιαφέρει είναι να λειτουργήσουν τα διόδια.

«Δεν είναι θέμα καμίας κυβέρνησης, είναι η απόρροια των μνημονίων και άλλων δεινών», τόνισε ο Γιώργος Κασαπίδης και σημείωσε πως πρέπει να υπάρχει ισότιμη μεταχείριση για τη Δυτική Μακεδονία.

«Θα πρέπει να πάμε σε αναλογικά διόδια. Κατάφορη αδικία, να ισχύσει απαλλαγή για τους μόνιμους κατοίκους», επεσήμανε ο Θόδωρος Καρυπίδης.

«Είναι εξοργιστικό πως η κυβέρνηση αγνοεί πως είμαστε περιοχή σε ειδικό καθεστώς. Είναι δυνατόν να μην λαμβάνει υπόψιν αυτά τα πράγμα; Ανάλγητη στάση της κυβέρνησης», ήταν τα λόγια της Γεωργίας Ζεμπιλιάδου.

«Συμφωνώ απόλυτα με το Δήμαρχο, η χρησιμοποίηση του παλιού δρόμου θα μας οδηγήσει να θρηνούμε συμπολίτες μας. Όχι δημόσια υποδομή σε ιδιώτες», η θέση του Στέφανου Πράσου.

e-ptolemeos.gr

sierafm.gr

kozan.gr