ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΒΟΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΟΣΜΙΔΗ

Επικήδειος Λόγος
Με θλίψη και οδύνη, παραπέμπουμε σήμερα στο αιώνιο ταξίδι, τον Κωνσταντίνο Κοσμίδη, τον τελευταίο Δήμαρχο Σιάτιστας πριν από τη συνένωση του Καλλικράτη.   Ο εκλιπών Δήμαρχος της ιστορικής και εύανδρης Σιάτιστας, έφυγε από τη ζωή , ύστερα από μακροχρόνια ασθένεια, αφήνοντας ένα κενό στην τοπική κοινωνία αλλά και μνήμη αγαθού και ενάρετου ανθρώπου, σοβαρού και αξιοπρεπούς άρχοντα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο Κωνσταντίνος Κοσμίδης, γέννημα και θρέμμα της Σιάτιστας, το δεύτερο από τα τέσσερα παιδιά του Γιάννη και της Βικτωρίας, το γένος Στάθη, μεγάλωσε και μορφώθηκε στα σχολεία της γενέτειράς του, σπούδασε στη Σχολή Ευελπίδων, υπηρέτησε ως αξιωματικός την πατρίδα και μετά την αποστρατεία του, αναμείχθηκε στα κοινά και οι συμπατριώτες του Σιατιστινοί, τον ανέδειξαν Δήμαρχο την τετραετία 2007 – 2010. Άνθρωπος με αρχές της παραδοσιακής Σιατιστας, προσιτός, ευγενής, αξιοπρεπής, χαμηλών τόνων, βρέθηκε στο τιμόνι του Δήμου Σιάτιστας, αγαπών και αγαπώμενος, τιμών και τιμώμενος από όλους. Πάντοτε με ζήλο και καλή πρόθεση, σε συνεργασία με τους Δημοτικούς Συμβούλους και των άλλων παρατάξεων, έθετε πάντα ως στόχο την πρόοδο και την ανάπτυξη του Δήμου. Συγκαταβατικός, απέφευγε τις μεγαλοστομίες και τις οξύτητες, πάντα ενωτικός και ουδέποτε διχαστικός ακόμα και στα δύσκολα ζητήματα.  Επιτέλεσε στο μέτρο του εφικτού όσα ήταν δυνατόν και πάντοτε οραματιζόταν και άλλα έργα που δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει. Αυτή τη δύσκολη ώρα του αποχαιρετισμού, ως Δήμαρχος του διευρυμένου Δήμου Βοΐου, εκπροσωπώντας όλους τους δημότες, τον προπέμπω στην αιωνιότητα, κρατώντας όλη την αγαθή εικόνα της υπόστασής του και συλλυπούμαι τη σύζυγο, τα παιδιά του, τα αδέλφια του, όλους όσοι τον αγάπησαν και τον τίμησαν. Αιωνία σου η μνήμη φίλε και συνάδελφε Κώστα. Το χώμα της αγαπημένης σου Σιάτιστας να σε σκεπάζει ανάλαφρο. Ώρα καλή και καλό δρόμο προς την Ανάσταση.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΒΟΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΟΣΜΙΔΗ Το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου, με την αναγγελία του θανάτου του πρώην Δημάρχου Σιάτιστας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΟΣΜΙΔΗ συνήλθε έκτακτα σήμερα στις 21 Αυγούστου 2019 και  ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Να εκδώσει το παρόν ψήφισμα σε ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής, για τον πρόωρο και αδόκητο θάνατο του πρώην Δημάρχου Σιάτιστας Κωνσταντίνου Κοσμίδη, που τίμησε με το ήθος του και το έργο του, τη δημόσια ζωή του τόπου. Να εκφράσει τη βαθιά του θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια του Δημάρχου και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου στους οικείους του εκλιπόντος. Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στους οικείους του. Να παραστεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο στην Εξόδιο Ακολουθία. Να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία στα Δημοτικά καταστήματα κατά την ημέρα της κηδείας. Να παραμείνει κλειστό το Δημοτικό Κατάστημα την ώρα της εξόδιας Ακολουθίας. Να αναλάβει ο Δήμος τη δαπάνη της κηδείας. Να δημοσιευθεί το παρόν στον Τοπικό Τύπο και την ιστοσελίδα του Δήμου.
Σιάτιστα 21/8/2019 Ο Δήμαρχος, Λαμπρόπουλος Δημήτριος  Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Τζιλίνης Ελευθέριος Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου


ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΟΣΜΙΔΗ


     Στη Σιάτιστα σήμερα 21 Αυγούστου 2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11:00 π.μ, συνήλθε εκτάκτως το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Σιάτιστας, ύστερα από το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του Κωνσταντίνου Κοσμίδη που διατέλεσε Δήμαρχος Σιάτιστας (2007-2010) και αποφάσισε:

  1. Να εκφράσει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του θανόντος
  2. Να παραστεί σύσσωμο στην εξόδιο ακολουθία
  3. Να καταθέσει στεφάνι στη σορό του
  4. Να δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο το παρόν
  5. Να αναγνώσει η Πρόεδρος του Συμβουλίου το ψήφισμα αυτό, κατά την τέλεση της νεκρώσιμης ακολουθίας 

                                        Για το Συμβούλιο η Πρόεδρος
                                         Καλλιόπη Δάρδα