“1871——-2021” 150 ΧΡΟΝΙΑ -Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ των 150 Χρόνων λειτουργίας των Εκπαιδευτηρίων Τσοτυλίου πρέπει να συνοδευτεί με την Ίδρυση “ΜΟΥΣΕΙΟΥ” της λαμπρής Ιστορίας του.

Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ των 150 Χρόνων λειτουργίας των Εκπαιδευτηρίων Τσοτυλίου πρέπει να συνοδευτεί με την Ίδρυση “ΜΟΥΣΕΙΟΥ” της λαμπρής Ιστορίας του.

Η Τσοτύλιος Σχολή είναι απο τις αρχαιότερες και λαμπρότερες στον ευρύτερο χώρο της Μακεδονίας.

Το ξακουστό Οικοτροφείο φιλοξενούσε μαθητές από όλη την Ελλάδα και όχι μόνο. Υπάρχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό, εξαιρετική βιβλιογραφία, κείμενα Ντοκουμέντα για την λειτουργία της ‘εν Τσοτυλίω Σχολής’ ,τον διαχρονικό της ρόλο και την Πνευματική προσφορά της στο Πανελλήνιο.

Ως Διευθυντής σήμερα του “ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ” ΚΑΤΑΘΕΤΩ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

Είμαι σίγουρος ότι με ιδιαίτερη ευαισθησία και Ιστορικό χρέος θα εκτιμηθεί.Με την στήριξη- συνεργασία όλων των φορέων και των κατοίκων του Τσοτυλίου μπορεί να υλοποιηθεί.

Χώρος μπορεί να βρεθεί είτε στο παλαιό Οικοτροφείο είτε και στο νέο Διδακτήριο.

Με την νέα τεχνολογία και με την συγκέντρωση και έκθεση όλου του διάσπαρτου υλικού, οι επισκέπτες που είναι αρκετοί κάθε χρόνο από όλη την Ελλάδα θα μπορούν να ενημερωθούν στην Αίθουσα του Μουσείου για την Ιστορία των Εκπαιδευτηρίων και να ξεναγηθούν σε εκθέματα και φωτογραφικό υλικό όλων των αποφοίτων όπως επίσης και σε χώρους του “λόφου της ελπίδας”.

Άμεσα μπορούμε: Δήμος Βοϊου και Τοπικό Συμβούλιο–Περιφέρεια– Σχολείο–Σύνδεσμος Φοιτησάντων εν τη Τσοτυλίω Σχολή–Σύλλογοι και Εστία Βοϊωτών–Μακεδονική Φιλεκπαιδευτική Αδελφότητα— Σύλλογοι σήμερα του Τσοτυλίου να βρεθούμε σε συνάντηση με τηλεδιάσκεψη και ανταλλάσοντας σκέψεις να καταλήξουμε σε συγκεκριμένο πλαίσιο, ορισμό επιτροπής και επιστημονικής επιτροπής και σε χρονοδιάγραμμα “οδηγό” για την υλοποίηση του έργου.

Ο Διευθυντής

Νίκος Κατσαούνης