5ος Αγώνας Δρόμου Νεάπολης Κοζάνης Το πιο γρήγορο Δεκάρι της Ελλάδας

Το μεγαλύτερο δρομικό γεγονός του καλοκαιριού στο χώρο της Δυτικής Μακεδονίας ξανά μαζί σας… Το πιο γρήγορο Δεκάρι της Ελλάδας (μαζί με παράλληλο αγώνα 5 χμ και παιδικό αγώνα) στις 30 Ιουνίου στη Νεάπολη Κοζάνης. Δρομείς από όλη την Ελλάδα δίνουν ραντεβού στον αγώνα που αγαπήθηκε από όλους. Ο αγώνας είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δοκιμάσουν όλοι τις δυνάμεις τους σε μια εύκολη,κατηφορική,ασφάλτινη και ασφαλής διαδρομή. Απευθύνεται σε συστηματικά αθλούμενους , σε ελεύθερους δρομείς,σε οικογένειες,ηλικιωμένους και παιδιά. Αποτελεί μια εμπειρία ξεχωριστή που την κάνουν καλύτερη το χαμόγελο των εθελοντών και η εμπειρία των διοργανωτών. Η ηλεκτρονική χρονομέτρηση, η τροφοδοσία, το ξεχωριστό μετάλλιο και το πλήθος των βραβεύσεων στους νικητές συμπληρώνουν τη συνταγή της απόλυτα επιτυχημένης διοργάνωσης και φέτος… Με χαρά σας περιμένουμε όλους!
Η οργανωτική επιτροπή του 5ου Αγώνα Δρόμου Νεάπολης Κοζάνης.ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ  5ου ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ          (Το πιο γρήγορο 10άρι της Ελλάδας).

 Ο Δήμος Βοΐου και ο Ορειβατικός σύλλογος Βοΐου «Προφήτης Ηλίας» σε συνεργασία με τους συλλόγους της Νεάπολης διοργανώνουν τον 5ο αγώνα Νεάπολης  Κοζάνης 10100 μ την Κυριακή 30 Ιουνίου 2019. Παράλληλα θα διεξαχθεί αγώνας δρόμου 5 χλμ και παιδικός αγώνας 1 χλμ.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΩΝΑ 10100 μ.
Η εκκίνηση θα δοθεί από το Τσοτύλι στο ύψος του Κέντρου Υγείας στις 9.30 π.μ. Oι δρομείς θα μεταφέρονται με λεωφορεία στον χώρο της εκκίνησης απο τις 7.30 μέχρι το αργότερο στις 8.30 π.μ. Η διαδρομή του αγώνα θα ακολουθήσει την πορεία της παλαιάς εθνικής οδού Τσοτυλίου-Νεάπολης. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται στον χώρο της αφετηρίας τουλάχιστον 1 ώρα πριν την εκκίνηση. Η διαδρομή σε όλη την πορεία της θα επιτηρείται από εθελοντές των συλλόγων της περιοχής. Στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα θα συνδράμει η Τροχαία Κοζάνης. Τροφοδοσία με νερό θα υπάρχει στα 5 χμ και στο 7,5 χμ. ΑΓΩΝΑΣ 5 χλμ.
Η αφετηρία θα δοθεί στις 9.00 π.μ. από τη διασταύρωση του χωριού Περιστέρα στο 5ο χιλιόμετρο του αγώνα των 10,1 χμ. Τερματισμός ορίζεται ο πεζόδρομος της Νεάπολης. Ισχύει το ίδιο όπως παραπάνω με τις μετακινήσεις των λεωφορείων. Τροφοδοσία με νερό θα υπάρχει στο 2,5 χμ του αγώνα. ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 1χλμ.
Η εκκίνηση θα γίνει στις 8.50 π.μ. από Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης με τερματισμό στον πεζόδρομο.
Η χρονομέτρηση των αγώνων 5 χλμ και 10,1 χλμ θα γίνει με  ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΕΣΑ.
Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ (εκτός του μαθητικού αγώνα) είναι 5 ευρώ. H κατάθεση των χρημάτων πρέπει να γίνει στο λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς με IBAN GR 0601712380006238143357145 (ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΙΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ). Απαραίτητα να σημειώνεται στην αιτιολογία το όνομα του αθλητή,η ημερομηνία γέννησής του και ο αντίστοιχος αγώνας που επιθυμεί να συμμετέχει. Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και  το τεχνικό Τ-shirt της διοργάνωσης.
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ:https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeen_iy3tB3e6z5saRHaznTF8nAuRMjUzdcx9kaIHEerjK8Rw/viewform
ΠΑΡΟΧΕΣ ΑΓΩΝΑ:
Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν στον αγώνα των 5χμ και των 10,1 χμ θα δοθεί καλαίσθητο αναμνηστικό μετάλλιο.
Στον τερματισμό για όλους τους δρομείς θα υπάρχουν νερά, χυμοί και φρούτα ,ενώ ο σύλλογος γυναικών Νεάπολης θα προσφέρει τοπικά εδέσματα.
Ο αγώνας θα καλυφθεί ιατρικά ενώ θα είναι σε ετοιμότητα και το Κέντρο Υγείας Τσοτυλίου. ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ:
Στον αγώνα των 10,1χμ. Θα βραβευθούν με κύπελλα οι 3 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης Θα βραβευθούν επίσης με κύπελλο  Και οι 3 πρώτοι άντρες των εξής κατηγοριών: 12-19 20-29 30-39 40-44 45-49 50-59 και 60+


    και οι 3 πρώτες γυναίκες των εξής κατηγοριών:

  •   Έως 29
  •   30 -39
  •  40+

*για να γίνει κατηγορία θα πρέπει να συμμετέχουν τουλάχιστον 5 δρομείς, διαφορετικά η κατηγορία θα συγχωνευθεί με την παραπάνω κατηγορία. Οι 3 πρώτοι της γενικής κατάταξης εξαιρούνται των κατηγοριών.Όριο συμμετοχών:450 αθλητές.
Στον αγώνα των 5 χλμ Θα βραβευθούν με κύπελλα οι 3 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες της γενικήςκατάταξης .Θα βραβευθούν  επίσης με κύπελλα οι   3 πρώτοι άντρες των εξής κατηγοριών:

  •   -18,
  • 19-44,
  •  45+

και οι 3 πρώτες γυναίκες των εξής κατηγοριών:

  •   -18,
  • 19-44,
  •  45+

Οι 3 πρώτοι της γενικής κατάταξης εξαιρούνται των κατηγοριών. Όριο συμμετοχών:220 αθλητές.

Στον αγώνα των 1 χλμ θα βραβευθούν με κύπελλο οι 3 πρώτοι και 3 πρώτες της γενικής κατάταξης.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες άνω των 18 ετών οι οποίοι θα τρέξουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη.
Οι αθλητές κάτω των 18 ετών και τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν μόνο μετά την υπογραφή υπεύθυνης δήλωσης για την ύπαρξη γονικής συναίνεσης. Όριο συμμετοχών:120 αθλητές.
ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Οι δηλώσεις συμμετοχής για όλους τους αγώνες θα γίνεται ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ
 μεχρι την Τετάρτη 27-6-2019 ή με την συμπλήρωση του ανώτερου ορίου συμμετοχών για τον κάθε αγώνα. ΣΗΜΕΙΩΣΗ Ο αγώνας δρόμου Νεάπολης δεν αποτελεί «αθλητικό αγώνα» (race) αλλά «γεγονός αθλητικής αναψυχής» (event), με τους δικούς του όρους, συνθήκες και κανονισμούς διεξαγωγής που μπορεί να προσομοιάζουν με τους αντίστοιχους των αγώνων, δεν απευθύνεται όμως σε αθλητές αλλά σε αθλούμενους , χωρίς επίσημη αθλητική ιδιότητα! Κατά συνέπεια, ούτε το γεγονός αλλά ούτε και οι συμμετέχοντες σε αυτό αντιπροσωπεύουν την έννοια του αγώνα και των αθλητών αντίστοιχα, όπως αυτά ορίζονται από την αθλητική νομοθεσία (Ν.2725/1999, Ν.4603/2019) αλλά την έννοια του αθλητικού τουρισμού, όπως αυτή περιγράφεται στον νόμο περί «Θεματικού Τουρισμού» (Ν.4582/2018). Ως εκ τούτου, κάθε συσχετισμός του γεγονότος μας με την έννοια του «αγώνα» και των συμμετεχόντων του με την έννοια των «αθλητών», είναι εντελώς αυθαίρετος και θα αντιμετωπιστεί από τη διοργάνωσή μας ως σκόπιμος, δόλιος και κακόβουλος. Η διοργάνωσή μας επιφυλάσσεται για τη λήψη κάθε νόμιμου μέτρου εναντίον εκείνων που θα μας προκαλέσουν οικονομική ή ηθική βλάβη εξαιτίας μιας τέτοιας μεταχείρισης.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Στην ηλεκτρονική διεύθυνση :
facebook:     Δρομείς Νεάπολης                    
ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΩΣ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 .Θέμα Παράθυρο εικόνας. Από το